19.09.2016

Geçici Kuran Kursu Öğreticiliği Sınavı

KIRKLARELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU:

1. İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında ihtiyaç duyulması halinde görevlendirilmek üzere, ek ders ücreti karşılığı talipliler arasından Geçici Kuran Kursu Öğreticisi seçimi sınavı yapılacaktır.
  2. İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerinde Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev almak isteyenler, görev almak istedikleri müftülüğe müracaat edeceklerdir. (Birden fazla müftülüğe müracaat edenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır)

MÜRACAAT ŞEKLİ VE SÜRESİ :

1. Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği İçin Müracaat Edenlerin;

1. İsteklilerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
  2. Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlarda; itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak.
  3. Atanacağı kadro için asılda aranan şartlara haiz olmak.
  4. 2014 Yılı KPSS (DHBT)’den en az 60 (Altmış) puan ve üzeri puan almış olmak.
  5. 2014 Yılı KPSS (DHBT)’den 60 (Altmış) puan ve üzeri alan yeterli müracaat olmaması halinde, 2014 KPSS (DHBT)’ye girenlerinde müracaatları kabul edilecektir.
  1. Sözlü mülakat sınavında öncelikle 2014 Yılı KPSS (DHBT)’den 60 (Altmış) puan ve üzeri alanlar değerlendirilecek, ihtiyacın karşılanamaması durumunda ise; 2014 KPSS (DHBT)’den 60 (Altmış) puandan aşağı puan alanlar değerlendirilecektir.
  2. Müracaatlar 19.09.2016-29.09.2016 tarihleri arasında istenen belgelerin aslı ile birlikte (Dilekçe, Diploma, Nüfus Cüzdanı, 2014 KPSS (DHBT) sınav sonucu, varsa hafızlık belgesi, varsa özel eğitim vereceğine dair sertifika) görev almak istedikleri müftülüklere müracaat edeceklerdir.
  3. Sınav tarihi henüz belli olmadığından, müracaat edenlerin kendilerine ait mobil telefon numaraları ve kendilerine ulaşılabilecek bir başka sabit veya mobil telefon numarasını dilekçelerinde belirtmeleri gerekmektedir.
  4. Yapılacak olan sınavın tarihi ve zamanı dilekçelerde verilen telefon numaraları aranarak bildirilecektir.
  5. İlçe Müftülükleri Sınav İlanını gerekli ilan panolarına asmak suretiyle duyuracaktır.