23.08.2016

Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım Alım İlanı

KIRKLARELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU:

657Sayılı DMK’nun 86 . Maddesine göre; Başkanlığımız taşra teşkilatında görev yapmakta iken askerlik, yurtdışı görevlendirme ve görevden uzaklaştırma (açığa alınma) sebebiyle görevden ayrılan imam-hatip ve müezzin-kayyımların yerine aşağıda bilgileri yazılı kadrolara sınavla atama yapılacaktır.

Vekil İmam-Hatiplik, Müezzin-Kayyımlık İçin Müracaat Edenlerin,

1. Hafız olanlar tercih sebebi olabilecektir.
  2. İsteklilerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde yer alan, ilgili hükümler çerçevesinde, 06.02.2014 tarihli ve 28905 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan DİB’nın Yönetmelik Değişikliği uyarınca; İHL veya üstü dini öğrenim mezunu olmak, Geçerli süresi olan Yeterlik Belgesi sahibi olmak, İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak, KPSS’den Başkanlıkça belirlenen (60) (Altmış ) puanı almış olanlar sınava alınacaktır.

• İsteklilerin 31.08.2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İlimiz Müftülüğüne dilekçeyle müracaat etmeleri gerekmektedir.
  • Müracaatlar 31.08.2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar kabul edilecek, postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
  • Vekil İmam-Hatiplik için sınav 08.09.2016 Perşemde günü saat 09.00’da İl Müftülüğünde yapılacaktır.
  • Müracaat dilekçesiyle birlikte öğrenim durumunu bildirir diploma fotokopisi ve Yeterlilik Belgesi verilecektir.
  • Fax yolu ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

S. N

ÜNVANI

SINIF ve DERECESİ

GÖREV YERİ

NEDENİ

Lüleburgaz Merkez Gündoğu Camii

Ali BIYIK’ın Yurtdışı görevinde bulunması.

Kırklareli Merkez Akalar Mah. Kemal Canlı Camii

Ali KUTLUGÜN’ün görevden uzaklaştırılması nedeniyle