19.07.2018

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 15 Temmuz ve Şehitlerimizi Anma Merasimi Düzenlendi

(17.07.2018, Salı;  Saat, 14:00-17:00)

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıl dönümü olması münasebetiyle, Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu konferans salonunda, şehitlerimizi anma ve hatim duası programı düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen programa saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını Kurum Müdürü Sayın Metin SÖNMEZ'in yaptığı törene İl Müftüsü Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ da katılarak bir konuşma yaptı. DEMİRTAŞ, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un millet açısından zaferle neticelendiği için bir anlamda bayram günü olduğunu; ancak, yüzlerce şehidimize mal olduğu için buruk bir bayram yaşadıklarını hatırlattı. Demokrasinin, halkın özgür iradesi anlamına geldiğini, dolayısıyla bu iradenin kutsal olduğunu ve Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde iradesine ipotek konulmasına rıza göstermediğini vurgulayan DEMİRTAŞ, Allah’ın ‘şirk’i, devletin ise ‘şerik’i affetmeyeceğini belirtti. Hükümlü ve tutuklulara sabır ve metanet dileyerek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda 15 Temmuz direnişini anlatan belgesel ve sinevizyon gösterilerine, kurumda kalmakta olan hükümlülerce şanlı direnişi özetleyen şiir dinletisine yer verildi. Kurum Vaizi M. Emin GÖKTEPE’nin, Şehitlerimiz ve gazilerimiz için hükümlü/tutuklular tarafından okunan hatimlerin duasını yapmasının ardından, İl Müftüsü Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ, en çok hatim okuyan ilk 3 kişiye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitaplar hediye etti.

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayın Metin SÖNMEZ, İl Müftülüğü'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek, günün anısına Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ'a kurum atölyesinde yapılan el yapımı bir rölyef çalışması hediye etti.

Haber;

M. Emin GÖKTEPE