29.06.2018

YAZ KUR'AN KURSU AÇILIŞ PROGRAMI YAPILDI..

Yaz Kur'an kursunun açılışı ile birlikte ülkemizin her vilayetinde Yaz Kur'an Kursu açılış törenleri düzenleniyor.
Kırklareli İl Müftülüğünce 28 Haziran 2018 tarihinde Yayla Camii bahçesi ve parkında açılış programı gerçekleştirildi.
Çevre camilerden temsilci 400 'e yakın öğrencinin katıldığı program birçok içeriği ile dikkatleri üzerine çekti.
Programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin , İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , öğrenci velileri ile kursiyer öğrenciler katıldı.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Mübarek Ramazan ayının ve bayramın ardından yine güzel bir mevsime giriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının Yaz Kur'an Kursları dönemini başlatması ile birlikte camilerimiz adeta çiçek açtı. Ülkemizde 3 milyon çocuğun , ilimizden ise 8 bin civarında kursiyer öğrencinin katıldığı yaz kursu sevgi odaklı olarak planlandı.
Başkanlığımız bu yılki temayı "Camide Çocuk Sesi - Vatanımın Neşesi" olarak belirledi. Yaz Kurslarına gösterilen bu ilgiden dolayı hem velilere hem de öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizlere hem bir nimet hem bir emanet hem de bir imtihandır. Dolayısı ile onların ruhsal ve bedensel gelişimine uygun olarak onları eğitmemiz, dini ve milli kültürümüzü onlara kazandırmamız gerekiyor. Çocuklarımız okullarda öğrendiklerini adeta buralarda uygulamaya koyma imkanına sahip olacaklar. Cami bahçesinde , minare gölgesinde temel dini bilgileri Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere duaları, dini ve insani değerlerimizi öğrenecekler. Çocuklarımız gördüğünüz gibi çok güzeller, tertemizler , nur gibiler.. Şairin dediği gibi " Özünde nur olanın gönlünde kin olmaz. Mayasında kir olanın kalbinde din olmaz."
Bu yavrucakların zihninde dinimizin değerleri bir ışık ve nur olacak .Onların zihin dünyalarını güzel dinimizin değerleri ve doğru bilgilerle aydınlanacak. Diğer taraftan da helal yemeyi, dürüst olmayı, sevgi ve merhamet dolu olmayı , kalplerinde ve duygularında hissedecekler. Akıl ile gönül birleşecek inşaallah.. Ayrıca öğrencilerimiz sosyal-kültürel etkinlikler ile verimli bir yaz mevsimi geçirecekler " dedi.

Programa hem vali hem de kızı Nehir Bilgin'in velisi olarak katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı konuşmada din eğitim ve öğretiminin önemine dikkat çekti.
Vali Bilgin konuşmasında , fen eğitiminin yanı sıra din eğitiminin ayrı bir önem arz ettiğini, ahlak ve dinin olmadığı yerlerde toplumların toplum olma şansı ve birlikte yaşama şanslarının ortadan kalktığına, bu nedenle din ve ahlak bilgisinin çocuklara en iyi şekilde verilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bizim en büyük sermayemiz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bu yüzden her yönüyle çok donanımlı bir gençlik yetiştirmeliyiz. Bunu yaparsak bizlerin başaramayacağı hiç birşey yok. Dünyanın en değerli sermayesi çocuklarımız.
Bugün ülkemizde çok şükür ki tüm İl ve İlçelerimizde çok yönlü olarak, dini, kültürel ve ahlaki manada, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile okullarımız çok ciddi manada çalışmalar yaparak insanımızın şekillenmesine olanak sağlıyor.
Vali Bilgin , programın hazırlanmasında emeği geçen müftülük personeline başta İl Müftüsü olmak üzere teşekkür etti.
Programa eşi İlknur Bilgin hanımefendi ile birlikte katılan sayın valimize çok teşekkür ediyoruz.
----------------------
Açılış Programından Notlar :
Program öncesinde İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık'ın seslendirdiği ilahiler beğeni ile dinlendi.
Programın sunuculuğunu kursiyer öğrencilerden Nisa Öz ve Ali Fuad Erkan yaptı.
İstiklal Marşının sahnede öğrenciler tarafından coşku ile okunmasının ardından imam-hatip Ali Akgün'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim huşu ile dinlendi.
Programda sahnede imam-hatip Ebubekir Ece tarafından okuna ezan-ı Muhammedi, imam-hatip Mustafa Önallır ve Mehmet Yavuz tarafından işaret diline çevrildi.
Programda öğrenci grupları ezgiler, şiirler seslendirdiler. Kur'an alfabesi ile çocuklara kazandırılacak değerlerin tek tek tanıtımının ardından okuna dua ile program sona erdi.
Program sonunda çocuklara dini yayın hediye edildi. Lokma dağıtımı yapıldı.
Teşekkür:
Açılış Programı için özverili çalışmalar ortaya koyan İl Müftülüğü Şube Müdürleri Seyit Ali Aydil ve Ahmet Sainkaplan'a , Yayla Camii imam-hatibi Mustafa Önalır hocamız ile eşine , Kur'an Kursu hocaları Emine Öztürk, Nimet Kaynar, Ayşenur Özlek hoca hanımlara , ses ve sahne düzeni için imam-hatip Emin Bıyıklı ile TDV Vakfı Göreviisi Halim Altıparmak , Daire Personeline , program akışında görev alan hocalarımıza özverili gayretleri için İl Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz.