22.06.2017

Hızırbey Camii bahçesinde Açılış Programı

2017 Yılı Yaz Kur'an Kursları Hızırbey Camii bahçesinde düzenelenen açılış programı ile başladı. 15 Haziran 2017 tarihinde düzenlenen törene İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık , Şube Müdürü Seyit Ali Aydil, cami görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri , veliler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık öğrencilere mini bir ilahi konseri sundu.

Sunuculuğunu öğrencilerin yaptığı program imam-hatip Ali Akgül'ün Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş bir konuşma yaptı. Müftü Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:

"Ülkemizde ve ilimiz  ilçelerimizde  Yaz Kur’an Kursları başladı.Bir taraftan Ramazan ayı, diğer taraftan yaz mevsimi diğer taraftan da eğitim işi gerçekten büyük bir özveri ve gayreti gerektirecek bir faaliyetler bütünüdür.

Çocuklarımız bizim için hem bir nimet hem bir emanet hem de bir imtihan vesilesidir. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı cami ile dinimizin değerleri ile buluşturmak ve kültür aktarımında bulunmak en temel görevlerimiz arasındadır.
Kurlarımızda  eğitim-öğretim faaliyetlerinde her zaman olduğu gibi “sevgi” teması belirlenmiştir. Bu sebeple derslerin “sevgi” teması merkezli işlenmesine özen gösterilecektir.
Bu öneli faaliyette  hem velilere, hem çocuklarımıza hem de hocalarımıza büyük görevler düşüyor.
Değerli Kardeşlerim,
Yaz  Kur’an Kurslarında çocuklarımıza  kurlar halinde verilecek eğitimlerin yanı sıra  aşağıdaki 7 hususun önemli olduğuna inanıyorum. Bu 7 husus şunlardır:
1-    Çocuklara Besmele şuuru vereceğiz. Her şeye besmele ile başlaması gerektiği, besmelenin manası ve önemi üzerinde durulacaktır.
2-    Çocuklara muhakkak bir Yemek Duası öğretmemiz lazımdır. Evde sofra başında anne-babalarının yanında dua eden bir çocuk ne kadar da anlamlı bir iş yapmış olur.
3-    Çocuklara muhakkak bir veya iki ilahi öğretmek gerekir. Derslerde ya da özel programlarda bu ilahileri okumak ne güzledir.
4-    Çocuklara Namaz bilinci kazandırmalıdır. Çocuklar, 5 vakit namazın önemini, değerini ve güzelliğini hissetmesi lazımdır.
5-    Çocuklarımıza Fatiha suresi başta olmak üzere kısa surelerin mealini ezberletmemiz gerekir. Fatiha şuuru ve Fatiha’nın hem namaz açısından ve hem de mesaj açısından önemi büyüktür.
6-    Çocuklarımıza oyun etkinliklerinde dini kavramları içeren oyunlar öğretilmelidir. Çocuklar, bir taraftan oyun oynarken diğer taraftan dini değerleri öğrenmiş olurlar.
7-    Yaz Kur’an Kursularımızda sosyal-kültürel faaliyetler yapılacaktır.
Çocukların sosyalleşmeleri ve medeni cesaretlerinin artması gerekir. Bu kapsamda;

•    Piknik Programları,
•    İlahi,
•    Şiir Okuma,
•    Bilgi Yarışması,
•    Futbol ,
•    Voleybol, vs etkinlikler.
•    Ayet ezberleme, Hadis ezberleme,
•    Hz. Peygamberin Hayatından bir tablo anlatma,
•    Sure Hatimleri,
•    Özel Günün Hadisi ,
•    Günün Sözü, Hikaye anlatımları  vs yapılmalıdır ki çocuklar kursu ve camiyi  sevsin ve devamlılık olsun.
Yaz Kur'an Kursumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum"
dedi.

Program Vaize Macide Altunkya ve Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Öztürk'ün özveri ile hazırladıkları ilahi korosunun ezgileri ve harf tanıtımları ile devam etti.

Program sonunda mini bir yarışma yapılarak kitap hediyeleri verildi. Ayrıca tüm çocuklara Namaz Duaları kartelası dağıtıldı.