26.05.2017

T.C.

KIRKLARELİ VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     : 47568844/902.03-                                                                                                …/05/2017

Konu      :  Geçici Kuran Kursu Öğreticiliği Sınavı

KIRKLARELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU:

1. İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında ihtiyaç duyulması halinde görevlendirilmek üzere, ek ders ücreti karşılığı talipliler arasından Geçici Kuran Kursu Öğreticisi seçimi sınavı yapılacaktır.
  2. İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerinde Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev almak isteyenler, görev almak istedikleri müftülüğe müracaat edeceklerdir. (Birden fazla müftülüğe müracaat edenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır)

MÜRACAAT ŞEKLİ VE SÜRESİ :

1. Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği İçin Müracaat Edenlerin;
  2. İsteklilerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
  3. Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlarda; itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak.
  4. Atanacağı kadro için asılda aranan şartlara haiz olmak.
  5. 2016 Yılı KPSS (DHBT)’den en az 60 (Altmış) puan ve üzeri puan almış olmak.
  6. 2016 Yılı KPSS (DHBT)’den 60 (Altmış) puan ve üzeri alan yeterli müracaat olmaması halinde, 2016 KPSS (DHBT)’ye girenlerinde müracaatları kabul edilecektir.
  7. Sözlü mülakat sınavında öncelikle 2016 Yılı KPSS (DHBT)’den 60 (Altmış) puan ve üzeri alanlar değerlendirilecek, ihtiyacın karşılanamaması durumunda ise; 2016 KPSS (DHBT)’den 60 (Altmış) puandan aşağı puan alanlar değerlendirilecektir.
  8. Müracaatlar 25.05.2017-05.06.2017 tarihleri arasında istenen belgelerin aslı ile birlikte (Dilekçe, Diploma, Nüfus Cüzdanı, 2016 KPSS (DHBT) sınav sonucu, varsa hafızlık belgesi, varsa özel eğitim vereceğine dair sertifika) görev almak istedikleri müftülüklere müracaat edeceklerdir.
  9. 4-6 yaş gurubu K.Kurslarında görev almak isteyenler için çocuk gelişimi ve öğretimi alanı ile ilgili resmi diploma veya sertifikaya sahip olmak,
  10. Sözlü mülakat 08.06.2017 Perşembe günü saat 09:00’da İl Müftülüğünde başlayacak olup bitinceye kadar devam edecektir.

NOT: Şuanda geçici öğretici olarak görev yapanların D.İ.B emri gereği sınava girmelerine gerek yoktur. Görevli bulunduğu müftülüklere görev almak için dilekçe ile başvurmaları yeterlidir.

(IMZA)

Hüseyin DEMİRTAŞ